Avocado brood
Totaal onverwacht, avocado is niet echt mijn ding, maar dit is echt heel lekker.
Noem het zondag bakdag of gewoon zin om weer eens iets anders uit te proberen. Yep, dat werd dit avocado brood.
AVOCADO BROOD
Ik was eerlijke gezegd erg sceptisch over dit recept, ik hou niet van avocado’s, maar dit brood was echt zo lekker. Lekker zacht en smeuïg.
INGREDIËNTEN
- 1 avocado
- 100 gram meel (volkoren speltmeel of roggemeel)
- 2 eieren (ik gebruikte lijnzaadeieren)
- 1 tl bakpoeder
- 2 el gebroken lijnzaad
- Peper en keltisch zeezout naar smaak
- 4 el pitten (zonnebloem- en pompoenpitten)
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een bakblik van ongeveer 15-18 cm doorsnede (rond) in.
Ontpit de avocado en pureer de avocado tot mousse. Dit kan prima met een vork maar ook met een keukenmachine.
Voeg hieraan toe de eieren, meel, bakpoeder en lijnzaad en meng goed door elkaar.
Spatel een 2 tot 3 eetlepels pitten door het beslag en voeg peper en keltisch zeezout naar smaak toe.
Schep het beslag in het bakblik, strooi de overige pitten eroverheen en bak het brood in ongeveer 30 minuten gaar.
Het brood is in een afgesloten bak of blik prima een aantal dagen te bewaren. Invriezen kan natuurlijk ook. Mijn advies zou wel zijn om het brood vooraf vast in plakjes te snijden, zodat je ze gemakkelijk per portie uit de vriezer kunt halen.
Enjoy!