Rodekool salade
Rodekool, een echt winters gerecht. Gekookt met goudrenetten, aardappelpuree en hachee.
Maar dit keer gaan we het weer even anders doen, rauwe rodekool verwerken in een salade.
Frisse rodekool salade
Salade is dan weer echt een zomers gerecht. Je lichaam is dan ook beter in staat om met koud eten om te gaan. Natuurlijk is de winter ook prima voor salades, maar zorg dan dat deze niet intens koud zijn. Kamertemperatuur is prima.
Aangezien rode kool meer een winter groente is, maar toch ook gewoon erg lekker voor in de salade, heb ik vandaag een snelle salade die zowel lekker is in de winter als in de zomer.
In dit recept gebruik ik een halve rode kool. Hier komt al heel wat rode kool vanaf. Maak een kom met de rode kool salade en voeg de toppings pas toe als je de rode kool gaat eten. Zo blijven de toppings vers en kun je makkelijk variëren.
INGREDIËNTEN
- 1/2 Rodekool
- Natuurazijn
- Olijfolie
- Peper en Keltisch zeezout naar smaak
- Kruiden naar smaak (bijvoorbeeld mosterd, peterselie)
BEREIDING
Snij de rodekool in dunne reepjes en doe deze in een grote kom.
Klop de azijn en olie goed door elkaar. Voeg kruiden, peper en Keltisch zeezout naar smaak toe.
Giet het azijn/olie mengsel over de rodekool. Schep even de rodekool goed door, zodat het mengsel zich goed kan verdelen door de rodekool. Laat dit een nachtje afgedekt in de koelkast staan. Je zult zien dat de rode kool wat gaat slinken.
Serveer je rodekool salade als bijgerecht bij je hoofdmaaltijd of als salade tijdens de lunch.
Ik vind deze rodekool salade erg lekker met geitenkaas en stukjes perzik. Noten en gedroogd fruit is er ook lekker door. Evenals een gesnipperd uitjes of zilveruitjes, augurk en appel.
NOTES
- Dit gerecht is glutenvrij, lactosevrij, vegetarisch en volledig plantaardig. De toppings kunnen hier natuurlijk verandering in brengen.
- Heb jij je persoonlijk voedingsplan en staat rodekool tussen de groenten soorten?
Dan is dit een perfect gerecht.
Enjoy!